...

Hverken fjern eller nær historie er god for det menneske som faller utenfor en A4-definert ramme  for samfunnsdeltakelse.

 ***

 

  • DS Donau - den mørkaste dagen

26. november er den svartaste dagen i norsk historie. 532 jøder blei stuva saman og sendt til Auschwitz for å dø. Av over 700 deporterte jødar kom berre eit 30-tal frå hendingane i live.

Les meir

 

  • Holocaust: Er endestasjon Hadamar historie?

Tove-Anita Moen, Vibeke Melstrøm og Knut Flaaum har besøkt Hadamar sykehus. - Her ville vi blitt drept, om vårt besøk hadde vært for 65 år siden. Norges overgrep mot ”minusvarianter” ligger fortsatt i skygge, sier Flaaum.

Les mer

 

  • Fra Rosa Parks til Barrack Obama

Barack Hussein Obama er valgt til den 44. president i USAs 56. valgperiode, tre år etter at Rosa Louise McCauley Parks døde. En tornefull sti, med blod og smerte, går fra henne til ham. Han fikk ta det siste steget, som representerer et gigantisk sprang for reelt likeverd i verdens mektigste nasjon.

Les mer

 

  • Norge - Amerika, diskriminering og kamp

Amerikas vei mot likestilling mellom storsamfunnet og minorittetene, er tornefull og blodig. Som i Norge vil kampen aldri ende, men forbedringer blir til mens vi går.

Les mer

 

  • Menneskeverd kan ikke gradbøyes

Dommer Hanne Sophie Greve: – Først funskjonshemmede, så jøder, så sigøynere; - et samfunn som støter ut enkelte grupper, kan ende opp med ikke å ha plass for noen.

Les mer

 

 

 

...